Minder treinen rond Schiphol dit weekend

Er rijden komend weekend geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam vanwege werkzaamheden aan het spoor. De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 september. Maandagochtend 8 september wordt om 05.00 uur het treinverkeer weer volledig hervat.

Reizigers die vanuit Amsterdam naar Schiphol willen, kunnen gebruik maken van de bus en de metro en moeten rekening houden met maximaal een uur extra reistijd. Om hen te helpen met hun bagage zullen er op station Amsterdam Sloterdijk en Schiphol kruiers worden ingezet.

Deze werkzaamheden zijn een onderdeel van het project SAAL, waarbij het traject tussen Schiphol en Lelystad van meer sporen wordt voorzien.

Gestremd treinverkeer

  • Er rijden geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam-Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/Amsterdam Bijlmer Arena. De NS zet bussen in.
  • Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden er wel treinen. In de nacht moeten reizigers wel rekening houden met een extra overstap op station Leiden Centraal.

  • In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 september en zondag 7 op maandag 8 september rijden de nachttreinen rondom Schiphol anders dan gebruikelijk. Kijk hiervoor op NS reisplanner.

  • De 'Intercity direct' rijdt niet tussen Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam. In plaats daarvan rijdt 'Intercity direct' tussen Den Haag Centraal, Den Haag HS, Rotterdam Centraal en Breda.

  • De Thalys rijdt via een andere route en stopt niet op Schiphol.

Bron: RTV N-H