Miljoenendak Chinees treinstation zet stationhal blank na stortbui

De reputatie van een gloednieuw station in de Chinese stad Shijiazhuang is donderdagavond letterlijk weggespoeld nadat hevige regen de aankomsthal in een gigantische waterval veranderde. Het dak van het gebouw, dat zo'n 500 miljoen euro gekost heeft, bestaat uit talloze ramen, die ten tijde van de stortbui nog open stonden. Dat meldt de Daily Mail.

Afgelopen donderdag werd de stad Shijiazhuang, in de provincie Hebei, getrakteerd op een stevige stortregen waarbij de reizigers een stevig douche over zich heen kregen.

Toen de stad afgelopen donderdag geplaagd werd door stortregens, werden ook de reizigers in het station getrakteerd op een stevige douche. Vele daarvan hebben de gebeurtenis op de sociale media vastgelegd.

Verantwoordelijken hebben zich intussen geëxcuseerd voor het ongemak. Volgens nieuwswebsite Shangaiist is het echter al de tweede keer dat het gebouw, dat in 2012 openging voor het publiek, te kampen krijgt met ernstige lekkage. Ook in mei vorig jaar stond de hal van het station blank.

Bron: AD