Provincie Brabant betaalt mee aan elektrificatie Maaslijn

Gedeputeerde Staten van Brabant betalen definitief mee aan de elektrificatie van de Maaslijn, de spoorlijn Nijmegen-Roermond. Dinsdag is er door het provinciebestuur besloten om hiervoor 17 mln. euro beschikbaar te stellen, waarvoor 13 mln. gebruikt zal worden voor de elektrificatie.

De elektrificatie van de spoorlijn is hard nodig om meer treinen op het enkelspoorse lijntje te kunnen laten rijden, tevens kunnen ze ook sneller optrekken en wordt er uiteindelijk gebruik gemaakt van groene stroom.

Omdat de spoorlijn tegen zijn capaciteiten aanloopt, en dat de treinen barstensvol zitten met reizigers tijdens de spits, is er besloten om 4,2 miljoen euro uit te trekken voor verbeteringen in en rond Cuijk, wat het knelpunt van de spoorlijn is.

99 miljoen

De elektrificatie kost in totaal 99 miljoen euro en kan eind 2020 klaar zijn. In 2016 wordt het aantal treinen al uitgebreid. De provincie Gelderland betaalt 4,5 miljoen euro mee, van het rijk is 30 miljoen te verwachten en de provincie Limburg staat voor 40 miljoen euro garant.

Bron: De Gelderlander