Stoomtrein ramt auto bij Loenen

Bij een onbewaakte spoorwegovergang aan de Broeksweg in het buitengebied van Loenen is donderdagmiddag een auto geraakt door een stoomtrein. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.

De wagen is door de klap de sloot in geschoven. In de wagen zat één persoon die op eigen rkacht ongedeerd zijn auto kon verlaten. In de trein bevonden zich ruim 300 passagiers. Een deel van hen is met bussen verder vervoerd. Hierbij werd ondermeer de supportersbus van voetbalclub Vitesse ingezet.

Beschadigd

Doordat de remmen van de stoomtrein beschadigd zijn geraakt kon de trein niet meer op eigen kracht wegrijden. Uiteindelijk is er een andere trein te hulpgekomen om de stoomtrein van zijn plaats weg te slepen. De reizigers die nog niet met een bus konden worden opgehaald zijn in de gesleepte trein naar de werkplaats op het station van Beekbergen gebracht waar ook het museum van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij zich bevindt.

Volgens Thijs Geurts van de VSM zijn er in het verleden wel vaker ongelukken gebeurd bij onbewaakte spoorwegenovergangen op dit traject. Volgens hem zou het te kostbaar zijn om alle overwegen te beveiligen met spoorwegbomen. De overwegen bij Apeldoorn op het traject zijn wel voorzien van overwegbomen.

 

Bron: Omroep Gelderland