ProRail houdt nachtelijke vernielers aan

Een controleteam van ProRail heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3 uur in Alphen a/d Rijn twee verdachten aangehouden voor vernieling. De nachtelijke controle en aanhouding volgen op een reeks van vernielingen aan een overweg in het centrum van Alphen a/d Rijn.

Zaterdagochtend rond 3 uur controleerden diversen opsporingsambtenaren van ProRail onopvallend in de omgeving van overweg De Schans. Naar aanleiding van diverse vernielingen die afgelopen weken werden verricht aan de overweg, werden extra controles in de omgeving van de overweg door ProRail uitgevoerd.

De controlemedewerkers van ProRail zagen dat de twee verdachten bezig waren met vernielingen aan de overweg. Het tweetal stapte hierna vervolgens op een scooter en wilde wegrijden. Direct hierop werd het tweetal klemgereden door twee auto's van het ProRail-controleteam en werden ze aangehouden.

De mannelijke verdachten in de leeftijd van 18 jaar uit Leiden en 21 jaar uit Alphen aan den Rijn zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. ProRail deed aangifte van vernieling en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op het spoor. Daarnaast worden ze aansprakelijk gesteld voor de veroorzaakte schade.

Bron: ProRail