Ingrijpende werkzaamheden op 26/27 juli rond Utrecht Centraal

In het weekend van 26 en 27 juli werkt ProRail aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. Reizigers van en naar Utrecht moeten dit weekend rekening houden met een langere reistijd door een aangepaste dienstregeling. Er rijden minder treinen en op een aantal korte trajecten bussen in plaats van Sprinters.

Reizigers rekening houden met een extra overstap. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerutrecht en de Reisplanner Xtra.

Reisadvies

Op de trajecten Breukelen - Utrecht Centraal, Woerden - Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist -Utrecht Centraal rijden geen Sprinters. Reizigers maken gebruik van NS-stopbussen.
Tussen Utrecht Centraal - Nijmegen en tussen Utrecht Centraal - 's Hertogenbosch rijden twee in plaats van vier Intercity's per uur. Tussen Utrecht Overvecht en Utrecht Centraal rijden vier in plaats van acht Sprinters per uur.

De rechtstreekse Intercity's Schiphol - Utrecht Centraal kunnen niet rijden. Voor reizigers van en naar Schiphol maken de Intercity's Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal een extra stop op Duivendrecht waar zij kunnen overstappen.

Intercity-reizigers op de trajecten Leiden Centraal - Utrecht Centraal, Den Haag Centraal - Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal - Amersfoort moeten tijdens hun reis rekening houden met een extra overstap.

'Spaghettisporen ontwarren'

ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan meer ruimte voor treinverkeer en minder verstoringen op Utrecht Centraal. Daartoe moet de 'spaghetti van sporen' worden ontward. In het weekend van 26 en 27 juli worden 16 nieuwe bovenleidingsportalen ingehesen met 3 mammoetkranen. De reizigerstunnel 'Noordertunnel' is in dit weekend grotendeels afgesloten. Omdat een aantal sporen dan niet gebruikt kan worden, geldt een aangepaste dienstregeling.

Ook in augustus spoorvernieuwing Utrecht

Van zaterdag 9 augustus tot maandagochtend 18 augustus werkt ProRail negen dagen achter elkaar aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Ook dan geldt een aangepaste dienstregeling. De werkzaamheden zijn met NS in de zomervakantie gepland omdat veel minder reizigers dan hinder hebben van de spoorvernieuwing. NS en ProRail nemen tal van maatregelen om reizigers tijdig te informeren, hen te begeleiden tijdens de aangepaste dienstregeling en de overlast zoveel als mogelijk te beperken.

Bron: ProRail