Informatieborden NS kampen met storing

De informatieborden van de NS op treinstations tonen dinsdagochtend mogelijk geen of foutieve informatie, meldt de NS. De oorzaak is te wijtten aan een storing.

Prorail is op dit moment op zoek naar de oorzaak van het probleem, maar op dit moment is nog niet vast te stellen hoe lang die gaat duren. "We raden reizigers aan om op de gele borden op de perrons te kijken voor vertrektijden, op de website van de NS of OV-apps'', aldus een woordvoerder. De reisinformatie op ns.nl, 9292.nl en de apps is wel juist.

De aankomst en het vertrek van treinen wordt dinsdagochtend ook omgeroepen. Ook staat er extra personeel klaar om mensen te kunnen helpen. Al met al verwacht een woordvoerder van de NS niet veel problemen.

"Voor de meeste mensen is dit geen probleem. 99 Procent heeft een smartphone. Bovendien valt de storing in de spits, dan weten de meeste reizigers waar ze heen moeten."

Hij zegt verder dat een storing 'een keer' kan gebeuren. "Dat heb je met alle techniek. Je ziet het ook wel eens op de snelweg. Het ziet er alleen even gek uit, die lege borden."

Bron: Nu.nl