NS bereidt zich voor op Koningsdag

De Nederlandse Spoorwegen zullen op 26 april tijdens Koningsdag extra treinen en personeel inzetten. Met de Oranjedienstregeling zullen er ook aangepaste tijden zijn waarop treinen zullen rijden. Op stations en in treinen geldt die dag overigens ook een algeheel alcoholverbod.

Op een aantal trajecten binnen de Randstad zullen diverse treinen op andere tijden rijden of vanaf andere perrons vertrekken dan normaal. Ook tijdens de voorafgaande Koningsnacht, zullen er meer nachttreinen gaan rijden.

Dienstregeling

Om de toeloop naar Amsterdam in goede banen te leiden zal ook dit jaar Amsterdam Rai gesloten worden. Bezoekers van evenementen in de RAI en het Olympisch Stadion wordt geadviseerd via Amsterdam Zuid te reizen en hier de bus of de tram te nemen. Internationale treinen zoals de IC Berlijn en de Thalys zullen die dag niet op Amsterdam Centraal stoppen. De IC Berlijn maakt die dag zijn laatste stop in Amersfoort. De Thalys zal niet verder rijden dan Schiphol. Reizigers dienen extra over te stappen en rekening te houden met extra reistijd van een halfuur.

Ook zullen er extra camera's en controleurs worden ingezet langs het spoor om spoorlopers een halt toe te roepen. Bij overtreding zal direct de portemonnee mogen worden getrokken.


Koningsdag in Amsterdam

Bron: AD