ProRail opent nieuwe toegang in Deventer

Op maandag heeft ProRail de nieuwe ingang voor het zijperron op het station van Deventer geopend. Bij de opening werden alle reizigers getrakteerd op een Deventer Ontbijtkoek. Het zijperron welke in 2008 is aangelegd om de capaciteit van het station te vergroten wordt nu omgebouwd tot een definitief perron.

Het nieuwe toegangsgebouw voor dit nieuwe perron is vanochtend in gebruik genomen. Hiermee wordt de toegankelijkheid van het zijperron vergroot. Ook hoeven reizigers die overstappen niet meer via het stationsgebouw naar buiten te lopen om het perron te bereiken, en is er nu direct een aansluiting via de stationshal.

In het nieuwe toegangsgebouw wordt veel gebruik gemaakt van glas. Doordat de aanbouw terughoudend is vormgegeven, blijven de oorspronkelijke monumentale stationsgebouwen het beeld bepalen.

Oude zijperron

Het oude tijdelijke zijperron dat enige jaren geleden bovenop een spoor is aangelegd wordt half juni verwijderd. Nu is het voor de reizigers al mogelijk om een deel van het nieuwe perron te kunnen gebruiken. Pas zodra het oude perron in juni definitief verwijderd is, is het nieuwe perron volledig in gebruik.

Bron: ProRail