Wifi bij NS blijft gratis

Het gebruik van draadloos internet in de NS-intercities blijft ook na 1 april 2013 gratis. Dat heeft het spoorbedrijf maandag bekend gemaakt. In 2010 startte het spoorbedrijf met WiFi in de trein. Eind 2013 moeten alle intercities voorzien zijn van de nodige apparatuur.

Het huidige contract met T-Mobile loopt op 1 april 2013 af. NS is nog in onderhandeling over een nieuw contract, maar het spoorbedrijf heeft elk geval besloten dat de dienst gratis moet blijven. Vooralsnog blijft het niet mogelijk om video's te downloaden van bijvoorbeeld YouTube, dit zou kunnen leiden tot overbelasting van het netwerk in de trein.

Alle ICMm-treinstellen (voorheen bekend als de Koploper) hebben inmiddels al WiFi. De dubbeldekstreinen (van het type DDAR) die momenteel worden verbouwd naar Nieuwe Intercity Dubbeldekker (NID) krijgen ook de mogelijkheid voor het gebruik van gratis internet.

Inmiddels worden nu ook de VIRM-dubbeldekstreinen ook al voorzien van het WiFi-systeem. Volgens een schatting zijn er daarvan nu ongeveer 15 tot 20% van deze techniek al voorzien.

Bron: Treinreiziger