Geen Sprinters Utrecht - Amsterdam vanwege defecte bovenleiding

Vanwege een defecte bovenleiding rijden er woensdag geen sprinters tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. De problemen met de bovenleiding ontstonden woensdagochtend al rond 7.00 uur. De NS verwacht pas om 17:30 dat de bovenleiding gerepareerd is. Intercity's rijden overigens wel.

Lees verder

Stadler presenteert "WINK" voor Arriva

Treinbouwer Stadler heeft een nieuwe productlijn gepresenteerd: De "WINK". Deze nieuwe aftakkende productlijn welke een nieuwe doorontwikkeling is van de FLIRT is het debuut voor Arriva in Nederland. Zij hebben 18 tweedelige treinen van dit nieuwe type besteld.

Lees verder

OM eist jaar cel tegen voormalig NS-topman Huges wegens fraude aanbesteding

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onvoorwaardelijke celstraf van twaalf maanden geŽist tegen voormalig NS-topman Timo Huges, omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden vanwege fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Lees verder

Arriva ziet ook mogelijkheden voor waterstoftrein

Arriva ziet niet alleen mogelijkheden in een hybride emissie-vrije trein, maar kijkt ook graag naar de mogelijkheden van een waterstoftrein. De komende periode wordt onderzocht of het haalbaar is om waterstoftreinen in te zetten tussen Groningen en Delfzijl.

Lees verder

[video] Nieuwe spoorbrug Utrecht ligt op zijn plek

De nieuwe spoorbrug bij Utrecht ligt sinds gisteravond op zijn plek. De brug heeft met een vertraging van een etmaal uiteindelijk via een ponton de overkant bereikt. Hiermee is sinds vannacht de stremming van het trein- en scheepvaartverkeer weer opgeheven en kan ProRail beginnen aan de afwerking van de nieuwe spoorbrug.

Lees verder

Boete van 250 euro geŽist tegen bestuurder zuiveltruck bij botsing Winsum

Tegen de bestuurder van de zuiveltruck die vorig jaar november in botsing kwam met een trein is een onvoorwaardelijke geldboete van 250 euro geŽist. De zuiveltruck werd op een onbewaakte overweg door de Arriva-trein geraakt waarbij er achttien reizigers lichtgewond raakten. De trein zelf ontspoorde en raakte aanzienlijk beschadigd.

Lees verder

Plaatsing spoorbrug Utrecht loopt vertraging op

Het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft vertraging opgelopen. Vannacht had de brug via de pontons al de overkant moeten bereiken, maar ProRail meldde zondagochtend dat er een tegenvaller is, waarbij het waterpeil in het kanaal te laag is.

Lees verder

Treinreizigers geŽvacueerd uit gestrande trein bij Schiphol

Een Intercity Direct trein die vanavond vanuit Rotterdam richting Schiphol reed, is vrijdagavond omstreeks 21:30 gestrand bij Badhoevedorp. Omdat reizigers nog niet direct uit de trein mochten worden geŽvacueerd werd er eerst een poging geprobeerd om de trein een 'reset' te geven, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

Lees verder

"Trein moet vliegtuig op korte trajecten vervangen"

Op korte trajecten binnen Europa zou er geen vliegtuig meer moeten opstijgen, maar zou het aantrekkelijk en vanzelfsprekend moeten zijn om de trein te pakken. Om reizigers over de streep te trekken, gaan Europese spoorwegen het internationale treinverkeer sneller, makkelijker en goedkoper maken.Deze strategie is donderdag naar buiten gebracht door brancheorganisatie European Rail Infrastructure Managers (EIM), waarvan ProRail-topman Pier Eringa de nieuwe voorzitter is.

Lees verder

Startsein gegeven voor plaatsen tweede spoorbrug Utrecht

Vanmorgen is het startsein gegeven voor het transport van de nieuwe spoorbrug in Utrecht. Deze is omstreeks kwart over negen vanmorgen voltrokken na een feestelijke druk op de knop. De afstand die de brug vandaag zal afleggen is ongeveer 800 meter. Morgen zal de brug een complexe draai maken, waarna deze zondag op zijn plek over het Amsterdam-Rijnkanaal wordt geschoven.

Lees verder

Spoorwegmuseum neemt oudste goederenwagon over van fruitteler

Het spoorwegmuseum in Utrecht is een pronkstuk rijker. Ze hebben een oude goederenwagon uit 1870 overgenomen. Het is de oudste goederenwagon die straks in het museum te zien is. Het voertuig heeft geen wielen meer en stond tientallen jaren in de tuin van een fruitteler in Andelst, waar het als opslagruimte dienst deed.

Lees verder

Japanse spoorwegvervoerder maakt excuses na te vroeg vertrokken trein

Een Japanse spoorwegmaatschappij is door het stof gegaan nadat een trein per ongeluk 20 seconden eerder vertrok dan gepland was. Het betrof de Tsukuba Express tussen Tokio en Tsukuba. Een medewerker zou hebben verzuimd naar de dienstregeling te kijken.

Lees verder

Van 18 t/m 26 november geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort

Van zaterdag 18 november tot en met zondag 26 november vernieuwt ProRail het spoor tussen Haarlem en Zandvoort. Ook start de bouw van natuurbrug Duinpoort, een ecoduct waar dieren veilig overheen kunnen lopen om van het ene gebied naar het andere gebied te gaan, zonder het spoor over te steken.

Lees verder

Ex-topman NS blijft betrokkenheid bij fraude aanbesteding Limburg ontkennen

Voormalig NS-topman Timo Huges blijft volhouden dat hij ten onrechte wordt beschuldigd van fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Dat liet zijn advocaat donderdag weten tijdens de eerste dag van de strafzitting bij de Rechtbank in Den Bosch.

Lees verder