• ProRail investeert 3,5 miljard euro in vernieuwen van stations

  ProRail investeert 3,5 miljard euro in vernieuwen van stations

  ProRail heeft vandaag bekend gemaakt dat zij 3,5 miljard euro willen besteden in het vernieuwen en comfortabeler maken van stations steken. De stations krijgen meer liften, hellingbanen, sanitaire voorzieningen, camera's en andere technische snufjes. ook zullen er tientallen extra stations komen gezien de behoefte erg hoog ligt.

  Lees verder

 • Binnenkort extra spitstreinen tussen Utrecht en Leiden

  Binnenkort extra spitstreinen tussen Utrecht en Leiden

  De huidige spitstreinen tussen Leiden - Alphen aan den Rijn gaan binnenkort in de brede spits doorrijden van en naar Utrecht Centraal. Dat heeft de provincie Utrecht bekend gemaakt. Per wanneer de verlengde spitstreinen precies kunnen gaan rijden is nog onduidelijk.

  Lees verder

 • ProRail presenteert jaarverslag, punctualiteit in 2018 gestegen

  ProRail presenteert jaarverslag, punctualiteit in 2018 gestegen

  Spoorbeheerder ProRail heeft woensdag het jaarverslag gepresenteerd. Hierin maken ze duidelijk dat het aantal grote storingen in 2018 met tien procent is afgenomen. Ook reden er dat jaar 91,4 procent meer treinen op tijd naast 90,5 procent in het jaar daarvoor. Ook heeft de spoorbeheerder aangekondigd dat ze de komende tien jaar 3,5 miljard euro willen steken in bestaande stations, maar ook in tientallen nieuwe stations.

  Lees verder

 • Mogelijke noodoplossing bij nieuwe vertraging Hoekse Lijn

  Mogelijke noodoplossing bij nieuwe vertraging Hoekse Lijn

  De gemeente Rotterdam en de RET werken aan een nood-scenario om de Hoekse Lijn binnen 3 maanden in gebruik te kunnen nemen, mocht er opnieuw vertraging oplopen. De plannen zijn om een aangepaste metrodienst te rijden met minder metrostellen en een lagere snelheid te rijden.

  Lees verder

 • NS start proef met instapinformatie op Utrecht Centraal voor betere verspreiding

  NS start proef met instapinformatie op Utrecht Centraal voor betere verspreiding

  Vanaf dinsdag 23 april is op station Utrecht Centraal een proef met instapinformatie gestart. Met deze proef hoopt de NS voor de reizigers dat ze de kans op het vinden van een zitplaats kunnen vergroten. Daarnaast wordt er tijdens de spits afgeteld tot vertrek van de trein.

  Lees verder

 • Bermbrandjes hinderden zaterdagavond treinverkeer

  Bermbrandjes hinderden zaterdagavond treinverkeer

  Meerdere bermbranden hebben zaterdagavond voor oponthoud op het spoor gezorgd. Volgens ProRail reden in de avond 21:00 uur en 22:15 op het traject tussen Eindhoven en Boxtel geen treinen vanwege een brandje bij Best. De brandweer heeft het vuur snel kunnen doven. Ook op andere plekken waren er bermbranden door de warmte en de droogte.

  Lees verder

 • CDA: "NS moet in het vervolg dubbeldekstreinen bestellen"

  CDA:

  Om de reizigersdrukte aan te pakken moet de NS in het vervolg voortaan dubbeldekstreinen aanschaffen bij de bestelling van nieuwe treinen. CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch wil dat het kabinet hierover afspraken maakt met de Nederlandse Spoorwegen.

  Lees verder

 • Stadler levert 60 locomotieven voor de Finse VR Group

  Stadler levert 60 locomotieven voor de Finse VR Group

  De Finse VR-groep en Stadler hebben een contract getekend voor de levering van 60 nieuwe dieselelektrische locomotieven. VR Group is van plan om de locomotieven in te zetten op rangeerterreinen, vrachtterminals en niet-geŽlektrificeerde lijnen. Bij elkaar vormt dit 45 procent van het Finse spoorwegnet.

  Lees verder