Treinverkeer Duitsland ontregeld door staking

In Duitsland is het treinverkeer grotendeels stilgevallen door een staking van treinpersoneel. In grote delen van het land reden er van 's morgenvroeg tot een uur of negen geen treinen.

Lees verder

Start nieuwe dienstregeling zondag goed verlopen

De nieuwe dienstregeling voor 2019 is op zondag goed verlopen. In de ochtend is de eerste officiŽle rit met de nieuwe SNG-Sprinter verwelkomd. Om 7.25 uur reed de eerste officiŽle rit van de nieuwe Sprinter SNG van Haarlem naar Leiden. Ook in de spits op maandag zijn er geen problemen ontstaan.

Lees verder

Nieuwe dienstregeling vandaag van kracht

Vanaf vandaag is de nieuwe dienstregeling op het spoor van kracht. Dit jaar houdt het in dat er niet veel gewijzigd is aan de dienstregeling. Maar wel dat er gestart is met de instroom van nieuwe Sprinters (SNG) op het spoor, welke nu volledig op het Sprinter-traject tussen Den Haag en Haarlem zullen rijden. Ook neemt R-NET de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen over van Arriva. En is Zoetermeer-Lansingerland geopend.

Lees verder

Gewonden bij ontsporing hogesnelheidstrein Seoul in Zuid-Korea

Een hogesnelheidstrein van KTX is zaterdag op weg naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul ontspoord. Alle tien de rijtuigen van de trein ontspoorden. Van de circa 200 inzittenden raakten er slechts veertien gewond, meldt persbureau Yonhap.

Lees verder

Vanaf zondag 9 december weer rechtstreekse treinen tussen Roosendaal en Puurs

Vanaf zondag 9 december zullen er weer rechtstreekse treinen rijden tussen Roosendaal en Puurs. Hiermee is de overstap op het grensstation van Essen komen te vervallen. Op het traject zullen gemoderniseerde treinstellen van het type MS-75 (ook bekend als 'varkensneus)' worden ingezet.

Lees verder

Siemens presenteert nieuwe Mireo-trein voor Duitse Rheindal

De treindivisie van Siemens heeft onlangs het eerste treinstel van het Mireo-treinplatform gepresenteerd. De nieuwe treinen gaan medio 2020 rijden in het Duitse Rheindal gebied tussen Offenburg - Freiburg - Basel / Neuch‚tel (Zwitserland) en in de regio Kaiserstuhl van Freiburg naar Endingen / Breisach.

Lees verder

ProRail pakt luchtdrukprobleem op station Delft aan

Vanaf begin 2019 zal er door een aannemer in opdracht van ProRail worden gewerkt aan het luchtdrukprobleem op station Delft. Met de maatregelen die genomen zullen worden moet het comfort in het station en de maximale snelheid van passerende treinen verbeterd worden.

Lees verder

Pathť opent tijdelijke pop-up bioscoop op Utrecht Centraal

Pathť heeft een tijdelijke pop-up bioscoop op station Utrecht Centraal geopend. De opening vond vrijdag plaats door burgemeester Jan van Zanen.

Lees verder

Treinverkeer Sloterdijk - Haarlem werd stilgelegd vanwege aanrijding met viaduct

Treinverkeer Sloterdijk - Haarlem werd stilgelegd vanwege aanrijding met viaduct: Tussen Sloterdijk en Haarlem reden vrijdagochtend enkele tijd geen treinen omdat een vrachtwagen tegen een spoorviaduct was gereden. Om 12.30 uur kon het treinverkeer weer worden hervat. De brug is inmiddels gecontroleerd, en weer vrijgegeven.

Lees verder

NS stopt met SMS-alert bij verstoringen

De NS stopt vanaf 1 januari 2019 met met haar SMS-Alert berichtendienst. Deze week heeft de vervoerder heeft al haar aangesloten abonnees via een SMS-bericht laten weten dat zij hun dienst met ingang van het nieuwe jaar zullen beŽindigen. Ze adviseert haar gebruikers om gebruik te maken van de NS-app die ook push-notificaties kunnen geven.

Lees verder

Jongeman aangehouden na mishandelen beveiliger

Een 17-jarige jongen is woensdagmiddag 5 december aangehouden op verdenking van mishandeling van een beveiliger op station Tilburg. Beveiligingsmedewerkers vroegen twee mannen rond 15.30 uur om van het perron af te gaan omdat hij geen geldig vervoersbewijs had.

Lees verder

Sprinter-stations rond Utrecht erg populair bij reizigers

Het aantal reizigers op de 'nieuwe' stations rond Utrecht groeit harder dan in de rest van het land. De stations Amersfoort Vathorst, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Utrecht Zuilen, Utrecht Vaartsche Rijn, Houten Castellum en Tiel Passewaaij zijn gebouwd als onderdeel van Randstadspoor:

Lees verder

Luxemburg maakt OV vanaf zomer 2019 gratis

Vanaf aankomende zomer kunnen mensen in Luxemburg gratis met het hele openbaar vervoer reizen. Dit geldt voor zowel de bus, tram en de trein. Onder leiding van minister-president Xavier Bettel, die onlangs herkozen werd voor een tweede termijn, is de regering van plan om meer aandacht te besteden aan het milieu.

Lees verder

Strukton gaat spoor Rijswijk - Delft Zuid verdubbelen

Bouw- en ingenieursbedrijf Strukton heeft een opdracht gekregen van ProRail in kader van het Programma Hoogfrequent Spoor. Het gaat om onder andere de spoorverdubbeling tussen Rijswijk en Delft Zuid, en om aanpassingen aan de stations en de infrastructuur, zoals de wissels en seinen.

Lees verder