Stadler begint met testen van nieuwe UK-Flirt treinen

Treinbouwer Stadler is begonnen met het testen van de eerste serie 755/4 Flirt UK elektro-diesel FLIRT-treinen voor Abellio's dochteronderneming Greater Anglia. De stellen worden momenteel bij het testcentrum in het Zwitserse Erlen getest, en zullen uiteindelijk in het oosten van Engeland gaan rijden.

Lees verder

Treinverkeer Zwolle weer opgestart na plaatsen brugdek

ProRail heeft afgelopen weekend bij Zwolle gewerkt aan een gigantische busbrug. Hierdoor reden er dit weekend minder vanuit de Overijsselse stad. De brug is over de sporen aan de. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de westzijde voltooid en staat het gebogen brugdek nu boven de sporen, en is het treinverkeer weer op gang gekomen.

Lees verder

Machinist door schoonmaker mishandeld in Hoofddorp

Een 45-jarige NS-machinist is vrijdagmorgen zwaar mishandeld op het rangeerterrein bij Hoofddorp. De dader is een schoonmaker die ingehuurd is voor de reiniging van treinen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie en de NS doen onderzoek.

Lees verder

Rechtbank spreekt drie vonnissen uit vanwege fraude

De rechtbank in Den Haag heeft afgelopen woensdag drie vonnissen gewezen waarin diverse personen zijn veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan de NS.

Lees verder

Pianist gaat zoveel stationspiano's aandoen tijdens recordpoging

Dinsdag 22 mei gaat de uit Zwolle afkomstige Hans Jansen in sneltreinvaart langs alle stationspiano’s om zijn muzikale talent ten gehore te brengen. De pianist die regelmatig op de stations een mooi deuntje uit de piano's weet te spelen zal vanuit Maastricht beginnen aan een recordpoging om in één dag tijd zoveel mogelijk piano's in sneltreinvaart te bespelen.

Lees verder

Japanse spoorwegmaatschappij door het stof vanwege te vroeg vertrokken trein

De spoorwegen in Japan houden zich vast aan hun stiptheid. Ze waren niet blij toen een trein 25 seconden te vroeg het perron verliet. De Japanse spoorwegmaatschappij verontschuldigde zich nederig bij de reizigers die hun trein gemist hadden.

Lees verder

Aangevaren spoorbrug Gouda ook bruikbaar voor scheepvaart

De test en tijdelijke reparatie van de Vierde Gouwebrug bij Gouda is woensdagnacht goed verlopen. De spoorbrug kan onlangs dat deze aangevaren is voorlopig weer open en dicht worden gezet voor bootverkeer. Het treinverkeer kon al sinds dinsdagochtend weer gebruik maken van de brug op de lijn Alphen aan den Rijn - Gouda.

Lees verder

Nieuwe cao voor Arriva en Keolis

Voor werknemers van Arriva en Keolis is een nieuwe cao afgesloten. Het gaat om ruim duizend werknemers die werken volgens de cao Multimodaal vervoer, waaronder het regionaal spoor en bepaalde buslijnen vallen.

Lees verder

Arriva presenteert avontuurlijke Wildlands-trein

Arriva heeft deze week een nieuwe avontuurlijke bestickering gepresenteerd op één van hun Vechtendal-treinen tussen Zwolle en Emmen. Het betreft treinstel 525 die volledig voorzien is van een reklame voor dierenpark Wildlands Zoo.

Lees verder

Bussen rijden zaterdag niet vanwege staking, meeste treinen rijden wel

De vakbonden roepen buschauffeurs op om zaterdag 19 mei het werk neer te leggen in Brabant (Bravo), Zeeland (Connexxion) en op de Veluwe (Syntus/Keolis). Vanwege de eindexamens is er de komende twee weken geen staking op werkdagen. De meeste regionale treinen zullen naar verwachting gewoon gaan rijden.

Lees verder

Westbahn heeft interesse in treindienst Wenen – München

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij Westbahn heeft voor de dienstregeling 2019 ruimte aangevraagd om de treindienst Wenen – Salzburg vier keer per dag door te laten rijden naar München. Dat meldt OV-Magazine op basis een aanmelding ingediend bij de Oostenrijkse spoorregulator Schienen-Control.

Lees verder