Middentunnel Utrecht Centraal over twee weken geopend

Nog een paar weken en dan kunnen reizigers op Utrecht Centraal weer gebruik maken van de middentunnel. De afgelopen maanden is deze onderdoorgang grondig op de schop gegaan voor een prettiger comfort voor de reizigers, voorzien van een vernieuwde vloer, energiezuinige verlichting, nieuw plafond en nieuwe wanden.

Lees verder

Automobilist komt om het leven bij aanrijding met trein in Scheemda

In Scheemda is maandagochtend een auto in botsing gekomen met een trein. Het ongeval gebeurde rond 06:00 uur op een onbeveiligde overweg in de Vogelzangsterweg in Scheemda. De automobilist kwam bij het ongeluk om het leven, kon de politie bevestigen. Ze hebben aangegeven dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Lees verder

ProRail voert werkzaamheden uit tussen Leiden en Alphen aan den Rijn

Vanaf zaterdag 11 augustus werkt ProRail gedurende zes dagen aan het spoor tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Vanaf 17 augustus worden de werkzaamheden verlegd naar het traject tussen Leiden en Den Haag.

Lees verder

NMBS gaat stiptheidsdoelstelling waarschijnlijk niet halen

De Belgische spoorwegen (NMBS) hebben moeite om voldoende aantal treinen op tijd te laten rijden. De bedoeling was dit jaar 89 procent van de treinen op tijd te laten rijden (of met een vertraging van minder dan 6 minuten). De NMBS erkent dat dit percentage “moeilijk realiseerbaar lijkt”.

Lees verder

Uitval bij internationale treinen naar Berlijn en Frankfurt

Door stormschade in Duitsland rijdt de Intercity Berlijn vrijdag slechts tot de grensplaats Bad Bentheim. Ook ICE-reizigers moeten rekening houden met vertraging en uitval. Verschillende ICE-treinen Amsterdam - Frankfurt zijn ingekort tot Keulen.

Lees verder

Station Almere Centrum afgesloten vanwege windstoten

Station Almere Centrum is donderdagavond vanaf 22:30 uur afgesloten voor reizigers. Vanwege verwachte harde windstoten zullen er gedurende de hele avond geen treinen meer op dit station stoppen. Het treinverkeer rijdt overigens wel gewoon door.

Lees verder

VodafoneZiggo ruilt 500 leaseauto's in voor NS Business Card

Maar liefst 7.500 werknemers van VodafoneZiggo krijgen een NS-Business Card voor het openbaar vervoer. Minimaal 500 auto’s die het samenwerkingsverband tussen Ziggo en Vodafone nu nog leased, gaan de deur uit. VodafoneZiggo denkt dat zijn werknemers door de maatregel 30 tot 35 miljoen minder autokilometers per jaar gaan maken en dus minder CO2 zullen uitstoten.

Lees verder

Eerste vernieuwde SLT-sprinters op het spoor

Vanaf vandaag brengt de NS de eerste twee vernieuwde Sprinters van het type SLT op het spoor. Kenmerkend aan deze opgeknapte treinen is dat er nu een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig is en dat de trein nu nog meer geschikter is voor mindervaliden en visueel gehandicapten.

Lees verder

NMBS gaat 250 Desiro's aanpassen na problemen met hitte

De Belgische Spoorwegen (NMBS) gaat 250 Desiro treinstellen de komende weken met spoed aanpassen. Tijdens de hitte van de afgelopen weken zijn bij drie treinstellen een dakkoffer opengebarsten. Alle treinen van hetzelfde type krijgen de komende periode extra ventilatie bij de dakkoffer.

Lees verder

NS opent Luistercoupé op station Leeuwarden

De NS opent aanstaande donderdag op station Leeuwarden een zogeheten Stationsluistercoupé. Hier kunnen wachtende reizigers gaan zitten en luisteren naar een kort verhaal.

Lees verder

Inspectie legt spooronderhoud Kijfhoek voorlopig stil

Voorlopig mogen Strukton Rail en ProRail nog niet beginnen aan groot onderhoud op de sporen van het rangeer-emplacement 'Kijfhoek' nabij Zwijndrecht. Vanwege eerdere incidenten moeten beide partijen eerst een grondige analyse van veiligheidsrisico's maken en maatregelen nemen zodat de ILT hen weer kan toelaten om onderhoud te plegen.

Lees verder