Ontruiming Utrecht Centraal na brand in toilet

De stationshal van station Utrecht Centraal en de nabijgelegen Jaarbeurs zijn zaterdagavond voor korte tijd ontruimd, omdat er op beide plekken brand was uitgebroken in de toiletvoorzieningen. De brand op het centraal station vond plaats nadat er in de Jaarbeurs een brand plaatsvond.

Lees verder

Trein van Arriva gestrand na steen door ruit

Zaterdagmiddag is er vermoedelijk door vandalen een steen door een ruit van een Arriva-trein gegooid. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Lees verder

Stadler breidt aanwezigheid markt uit naar Bolivia

Zwitserse treinbouwer Stadler breidt zijn aanwezigheid op de markt uit naar Latijns-Amerika. Hiermee is zij de eerste Europese fabrikant die locomotieven verkoopt aan Bolivia.

Lees verder

NMBS waarschuwt voor staking in BelgiŽ

Het treinverkeer in BelgiŽ zal mogelijk dinsdag ernstig verstoord raken door een 24-uursstaking. Spoorbedrijf NMBS hoopt de gevolgen beperkt te houden. De staking zal niet alleen de spoorsector raken, maar ook het openbaar vervoer.

Lees verder

Rotterdamse wethouder stapt op vanwege vertraging Hoekse Lijn

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (D66) is afgetreden vanwege de forse vertraging bij de RandstadRail-verbinding Hoek van Holland Ė Rotterdam. Die verbinding had in september vorig jaar moeten gaan rijden, maar gaat nu pas eind 2018 rijden. Ook wordt de lijn 90 miljoen euro duurder.

Lees verder

Keolis verwacht 26 februari indienststelling Hengelo - Bielefeld

De Duitse Keolis meldt dat ze de eerste verbeteringen op het traject tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld hebben doorgevoerd. Zo hebben de treinen van de vervoerder een software-update gekregen zodat de treindienst vanaf 26 februari eindelijk van start kan gaan.

Lees verder

NS verlengt toeslagvrije periode IC Direct

De NS verlengt de periode waarin reizigers buiten de spits toeslagvrij mogen reizen tot en met zondag 8 april. De voorwaarden blijven onveranderd: op werkdagen buiten de ochtend- en avondspitstijden plus het hele weekend en op feestdagen reis je met Intercity direct zonder toeslag.

Lees verder

ProRail bouwt tijdelijk perron voor station 't Harde

Sinds kort is station 't Harde een perron rijker. Het betreft een tijdelijk perron die vanwege de aanstaande werkzaamheden rond station Zwolle is aangelegd om het treinverkeer in goede lijnen te laten verlopen, als 't Harde in die periode het eindpunt is.

Lees verder

Tickets Eurostar vanaf vandaag te koop

De Eurostar Londen - Amsterdam is vanaf vandaag boekbaar. Eigenlijk had de kaartverkoop al dinsdag van start moeten gaan, maar door technische problemen werd de start twee dagen uitgesteld.

Lees verder

MerwedeLingelijn en OV regio Dordrecht definitief naar Qbuzz

De concessie Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gaat definitief naar Qbuzz. Eerder al was bekend dat Qbuzz de winnaar was van de aanbesteding. Nu is de periode waarin andere vervoerders bezwaar konden maken voorbij. De MerwedeLingelijn (Dordrecht Ė Geldermalsen) is onderdeel van de concessie.

Lees verder

Ticketverkoop Eurostar naar Londen uitgesteld tot donderdag

De kaartverkoop voor de Eurostar vanaf Nederland naar Londen die gisteren vanaf 17:00 uur van start had moeten gaan is enkele dagen uitgesteld. Technische problemen zijn de oorzaak voor het uitstel. Vanaf donderdag 22 februari moet het mogelijk zijn om de tickets te kunnen boeken.

Lees verder

Consumentenorganisaties kritisch op NS Flex

NS wil in de loop van 2018 NS Flex introduceren. Met NS Flex kunnen reizigers maandelijks van abonnement switchen en achteraf betalen in het openbaar vervoer. Consumentenorganisaties verwelkomen weliswaar deze ontwikkeling, maar zijn kritisch op de manier waarop dit wordt ingevoerd.

Lees verder

Werkzaamheden rond Zwolle van 24 februari t/m 4 maart

Van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart werkt ProRail aan het spoor rondom Zwolle. Zo wordt er onder meer gewerkt aan de aanleg van een busbrug. In deze periode rijden er geen treinen rondom het knooppunt.

Lees verder

NS en Eurostar starten ticketverkoop naar Londen

Met de aankomst van een speciale Eurostar-rit in Amsterdam vanuit Londen is het startsein gegeven voor de verkoop van treintickets naar Groot-BrittanniŽ via de website van NS International. Om vijf uur in de middag zal de verkoop van start gaan.

Lees verder

Politie pakt vermoedelijke treinsurfer op

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 17-jarige jongeman uit Delft die op zaterdag 20 januari 2018 en donderdag 30 november 2017 aan de buitenkant van een trein is meegereden.

Lees verder

Wisselstoring stremt treinverkeer Deventer - Zutphen

In het oosten van ons land wordt het treinverkeer gehinderd door een verstoring tussen Zutphen en Deventer. Vanwege een wisselstoring kunnen er momenteel geen treinen rijden.

Lees verder

Dit weekend vernielingen gepleegd op station Roodeschool

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aangebracht op het nieuwe treinstation van Roodeschool. Het raam in een de abri moest het hierbij ontgelden.

Lees verder