NMBS bekijkt mogelijke aansluiting van Antwerpen op Eurostar

De stad Antwerpen zal mogelijk in de toekomst een aansluiting krijgen op de Eurostar die tussen Amsterdam en Londen rijdt. Deze plannen zullen bestudeerd worden door de NMBS.

Lees verder

Vanaf zaterdag weer beperkt treinen tussen Keulen en Frankfurt

Vanaf zaterdag 20 oktober rijden de treinen weer op de hogesnelheidslijn tussen Keulen en Frankfurt. Vorige week brandde vanwege een technische oorzaak een deel van een ICE-trein uit. Hierdoor is er enorme schade aan het spoor ontstaan die moet worden gerepareerd.

Lees verder

ProRail vervangt liften op station Winsum

Spoorbeheerder ProRail gaat vanaf november de liften op station Winsum vervangen. De vervanging is nodig omdat de huidige lift aan het eind is van zijn levensduur.

Lees verder

Achttienjarigen kunnen binnenkort weer kans maken op gratis InterRail

Iedereen in de EU-landen die op dit moment achttien jaar is maakt binnenkort weer kans om met een gratis InterRail-pas Europa te verkennen. Deze keer zullen er 12.000 tickets worden vergeven. De vorige zomer was de actie ook succesvol waarbij er 15.000 tickets werden weggegeven aan jongeren in heel Europa. In totaal waren er toen 100.000 aanvragen. Er kwamen toen In Nederland gingen toen 501 jongeren op pad.

Lees verder

Arriva: "Over drie jaar batterijtreinen in Friesland en Groningen"

Over drie jaar kunnen er in Friesland en Groningen treinen rijden die hun stroom uit een batterij halen. Dit zegt Arriva-directeur Anne Hettinga in een reactie op berichten dat het provinciebestuur deze stap naar duurzame treinen in 2025 wil zetten.

Lees verder

Verbouwing station Rotterdam-Alexander loopt uit

De werkzaamheden aan het treinstation Rotterdam-Alexander lopen uit. ProRail hoopte eerst in de zomer van 2019 klaar te zijn, echter vanwege het constateren van afwijkingen zal de verbouwing niet eerder worden afgerond dan in het voorjaar van 2020.

Lees verder

Provinciale VVD en PvdA zijn situatie op Kamperlijntje zat

De provinciale VVD en PvdA zijn de sitatie op het spoor van het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen zat. Bijna een jaar na de geplande opening van Zwolle Stadhagen stopt er nog steeds geen trein. "Ons geduld is al lang op", zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter.

Lees verder

ProRail: Bescherm nieuwbouw langs spoor beter tegen trillingen

ProRail heeft sinds 2015 ruim honderd brieven gestuurd om gemeenten te waarschuwen dat zij maatregelen moeten nemen om nieuwe huizen langs het spoor te beschermen tegen trillingen door treinverkeer.

Lees verder

Eén lichtgewonde na gijzeling op station Keulen

Op het station in Keulen is de politie maandagmiddag massaal uitrukt vanwege een gijzeling in een apotheek. Het station werd ontruimd en het treinverkeer wordt enige tijd stilgelegd. De politie meldt dat de situatie onder controle is, en dat de gijzelnemer aangehouden is. Een gegijzelde vrouw is met lichte verwondingen door de hulpverleners opgevangen.

Lees verder

Afsluiting kinderboekenweek op stations Utrecht en Den Haag groot succes

De afsluiting van de Kinderboekenweek was zondag een groot succes. In de stationshal op zowel Utrecht Centraal als Den Haag Centraal stond vandaag een ‘pratende boekenkast’ voorzien van duizenden kinderboeken. Kinderen die een uitgelezen boek meenamen, konden dat ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind.

Lees verder

Brand in ICE-trein mogelijk ontstaan door technisch defect

Een eerste onderzoek van de brand in de ICE-trein tussen Keulen en Frankfurt heeft uitgewezen dat een technisch mankement de oorzaak is van de uitslaande brand. De ravage op het spoor is enorm en mogelijk zal het spoor tussen beide steden mogelijk tot eind volgende week gestremd zijn.

Lees verder

Geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort vanwege werkzaamheden

Dit weekend wordt het prachtig weer, met een temperatuur die zaterdag op kan lopen tot 25 graden en dat midden in oktober. Dit betekent helaas voor reizigers die richting Zandvoort reizen dat ze rekening moeten houden met busvervoer. Vanwege spoorwerkzaamheden rijden er geen treinen naar de populaire badplaats.

Lees verder

Snellere intercity naar Berlijn gaat mogelijk via Arnhem

De snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn gaat mogelijk in de toekomst geheel of gedeeltelijk via Arnhem rijden. Hiermee zou de rit naar Berlijn een flink stuk korter kunnen worden.

Lees verder