Nieuwe dienstregeling vandaag van kracht

Vanaf vandaag is de nieuwe dienstregeling op het spoor van kracht. Dit jaar houdt het in dat er niet veel gewijzigd is aan de dienstregeling. Maar wel dat er gestart is met de instroom van nieuwe Sprinters (SNG) op het spoor, welke nu volledig op het Sprinter-traject tussen Den Haag en Haarlem zullen rijden. Ook neemt R-NET de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen over van Arriva. En is Zoetermeer-Lansingerland geopend.

Lees verder

Gewonden bij ontsporing hogesnelheidstrein Seoul in Zuid-Korea

Een hogesnelheidstrein van KTX is zaterdag op weg naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul ontspoord. Alle tien de rijtuigen van de trein ontspoorden. Van de circa 200 inzittenden raakten er slechts veertien gewond, meldt persbureau Yonhap.

Lees verder

NS stopt met SMS-alert bij verstoringen

De NS stopt vanaf 1 januari 2019 met met haar SMS-Alert berichtendienst. Deze week heeft de vervoerder heeft al haar aangesloten abonnees via een SMS-bericht laten weten dat zij hun dienst met ingang van het nieuwe jaar zullen beŽindigen. Ze adviseert haar gebruikers om gebruik te maken van de NS-app die ook push-notificaties kunnen geven.

Lees verder