Conducteurs van de TGV-trein van Parijs naar Béziers hebben donderdag meegedaan aan een proef waarbij de kaartjes gecontroleerd werden met Google Glass. Volgens de nieuwspagina Le Parisien ging het om een eenmalig experiment waarbij ze de status van een gescande treinticket op de Glass konden zien.

Lees verder

Vervoersbedrijf Arriva die de Merwedelingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht exploiteert maakt aanstaande zaterdag plaats voor enkele goederentreinen. Hierdoor zullen een aantal reizigerstreinen uitvallen.

Lees verder

In de Intercitytrein tussen Breda en Rotterdam is vanmiddag paniek uitgebroken, nadat een man een mes had getrokken bij een ruzie. De trein werd stilgezet op station Dordrecht waar de man werd gearresteerd.

Lees verder

In navolging op Breda, Nijmegen en Amsterdam heeft station Groningen nu ook een eigen piano op het station. In een hoek van de stationshal heeft een hoofdconducteur van de NS de piano gespot, welke inmiddels ijverig bespeeld wordt.

Lees verder

In de nieuwe dienstregeling voor 2015 die op 14 december 2014 van start zal gaan, zullen enkele verbeteringen plaats gaan vinden. Zo zal op elk station elke dag elke halfuur een trein stoppen, dit geldt dan voor de beide richtingen. Verder zullen de treinen langer doorrijden in het weekend en gaat er weer elke nacht een nachttrein naar Schiphol.

Lees verder