Arriva ziet ook mogelijkheden voor waterstoftrein

Arriva ziet niet alleen mogelijkheden in een hybride emissie-vrije trein, maar kijkt ook graag naar de mogelijkheden van een waterstoftrein. De komende periode wordt onderzocht of het haalbaar is om waterstoftreinen in te zetten tussen Groningen en Delfzijl.

Lees verder

[video] Nieuwe spoorbrug Utrecht ligt op zijn plek

De nieuwe spoorbrug bij Utrecht ligt sinds gisteravond op zijn plek. De brug heeft met een vertraging van een etmaal uiteindelijk via een ponton de overkant bereikt. Hiermee is sinds vannacht de stremming van het trein- en scheepvaartverkeer weer opgeheven en kan ProRail beginnen aan de afwerking van de nieuwe spoorbrug.

Lees verder

Boete van 250 euro geŽist tegen bestuurder zuiveltruck bij botsing Winsum

Tegen de bestuurder van de zuiveltruck die vorig jaar november in botsing kwam met een trein is een onvoorwaardelijke geldboete van 250 euro geŽist. De zuiveltruck werd op een onbewaakte overweg door de Arriva-trein geraakt waarbij er achttien reizigers lichtgewond raakten. De trein zelf ontspoorde en raakte aanzienlijk beschadigd.

Lees verder

Plaatsing spoorbrug Utrecht loopt vertraging op

Het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft vertraging opgelopen. Vannacht had de brug via de pontons al de overkant moeten bereiken, maar ProRail meldde zondagochtend dat er een tegenvaller is, waarbij het waterpeil in het kanaal te laag is.

Lees verder