ProRail vervangt liften op station Winsum

Spoorbeheerder ProRail gaat vanaf november de liften op station Winsum vervangen. De vervanging is nodig omdat de huidige lift aan het eind is van zijn levensduur.

Lees verder

Achttienjarigen kunnen binnenkort weer kans maken op gratis InterRail

Iedereen in de EU-landen die op dit moment achttien jaar is maakt binnenkort weer kans om met een gratis InterRail-pas Europa te verkennen. Deze keer zullen er 12.000 tickets worden vergeven. De vorige zomer was de actie ook succesvol waarbij er 15.000 tickets werden weggegeven aan jongeren in heel Europa. In totaal waren er toen 100.000 aanvragen. Er kwamen toen In Nederland gingen toen 501 jongeren op pad.

Lees verder

Arriva: "Over drie jaar batterijtreinen in Friesland en Groningen"

Over drie jaar kunnen er in Friesland en Groningen treinen rijden die hun stroom uit een batterij halen. Dit zegt Arriva-directeur Anne Hettinga in een reactie op berichten dat het provinciebestuur deze stap naar duurzame treinen in 2025 wil zetten.

Lees verder

Verbouwing station Rotterdam-Alexander loopt uit

De werkzaamheden aan het treinstation Rotterdam-Alexander lopen uit. ProRail hoopte eerst in de zomer van 2019 klaar te zijn, echter vanwege het constateren van afwijkingen zal de verbouwing niet eerder worden afgerond dan in het voorjaar van 2020.

Lees verder

Provinciale VVD en PvdA zijn situatie op Kamperlijntje zat

De provinciale VVD en PvdA zijn de sitatie op het spoor van het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen zat. Bijna een jaar na de geplande opening van Zwolle Stadhagen stopt er nog steeds geen trein. "Ons geduld is al lang op", zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter.

Lees verder