Tentoonstelling '50-jarige huisstijl NS' feestelijk geopend

Op 26 mei is op feestelijke wijze de de tentoonstelling geopend over de "50-jarige NS huisstijl". De tentoonstelling werd geopend door de binnenkomst van Mat'64 treinstel 876 van het Spoorwegmuseum. Deze trein heeft met donateurs een ritje door de randstad gemaakt, en is tevens voorzien van een kleine tentoonstellingsruimte.

Lees verder

Regenval belemmert spoortraject tussen Leuven en Brussel Airport

Vanwege de hevige regenbuien die donderdagavond over BelgiŽ trokken, is het treinverkeer op het traject Leuven - Brussel-Nationaal ernstig verstoord. Vanwege de weersomstandigheden is de spoorbaan bedolven onder water en modder. Het herstel zal naar verwachting de komende week nog in beslag gaan nemen.

Lees verder

Nieuwe campagne ProRail richt zich op ouderen in het openbaar vervoer

Spoorbeheerder ProRail is onlangs met een nieuwe campagne gestart om ouderen veilig te laten oversteken op een spoorwegovergang. Zij geven hierbij aan deze doelgroep nuttige tips en adviezen over hoe zij veilig en zorgeloos kunnen reizen met het openbaar vervoer.

Lees verder

Koning Willem-Alexander opent spoorlijn naar Eemshaven

De spoorlijn tussen Roodeschool en de Eemshaven is sinds 28 maart in gebruik, maar binnenkort volgt er toch een officiŽle opening door Koning Willem-Alexander. Aanstaande 20 juni zal de majesteit een bezoekje brengen aan de nieuwe spoorverbinding.

Lees verder