NS stelt prijsverhoging Intercity Direct uit

Op verzoek van reizigersvereniging Rover verhoogt NS voorlopig niet de tarieven van de toeslagkaartjes voor de Intercity Direct. De vervoerder gaat eerst maatregelen nemen om de kwaliteit van de treindienst te verbeteren. Per 1 juli 2019 is van NS van voornemens de tarieven alsnog te verhogen.

Lees verder

7 Doden en 47 gewonden bij treinbotsing Turkije

Bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein in Ankara zijn donderdagochtend omstreeks 6:30 lokale tijd zeker 7 doden en 47 gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de Turkse hoofdstad. Het ongeluk gebeurde vlak bij het station Marsandiz, aan de rand van Ankara.

Lees verder

NS: Treinreiziger dit jaar vaker op tijd

Treinreizigers zijn in 2018 vaker op tijd op hun bestemming gekomen. Met maar liefst nog enkele weken te gaan meldt de NS dat er in dit jaar 92,6% van de reizigers op tijd op hun bestemming aankwam. Vorig jaar lag dit aantal op 91,6%.

Lees verder

Transit Oost kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen

De museumwerkplaats Transit Oost in Winterswijk kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Het museum dat volledig gerund wordt door vrijwilligers, heeft afgelopen zomer ruim 4000 bezoekers mogen verwelkomen.

Lees verder

Thalys verwacht recordjaar met 7,5 miljoen reizigers

Thalys heeft in 2018 een recordjaar geboekt. De internationale lange-afstandsvervoerder verwacht aan het eind van dit jaar 7,5 miljoen reizigers vervoerd te hebben. Tevens zal Thalys zich blijven innoveren. Zo zullen er in 2019 twee nieuwe verbindingen komen en zullen de treinen een nieuw design krijgen.

Lees verder