Hongaarse regering gaat akkoord met levering extra KISS-treinen

De regering van Hongarije heeft de financiering goedgekeurd voor de aankoop van acht extra Stadler Kiss-dubbeldekstreinen voor vervoerder M┴V-Start. De financiering is gesteund door de EU volgens het 'operationele programma voor ge´ntegreerd vervoer'.

Lees verder

Aangepaste dienstregeling naar Leeuwarden voor 'reuzenevenement'

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn in Leeuwarden 'De Reuzen van Royal de Luxe' te bewonderen. Omdat dit evenement van 'reusachtig formaat' naar verwachting zo'n 400.000 bezoekers zal trekken zet Arriva extra treinen uit Limburg in en rijden ze vaker naar de Friese 'culturele' hoofdstad.

Lees verder

Hoekse Lijn mag worden doorgetrokken naar het strand

Na een juridische strijd door omwonenden is er een besluit genomen dat de metroverbinding van de Hoekse Lijn door zal worden getrokken naar het strand. Dat blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van woensdag. Zij hebben alle bezwaren tegen het bestemmingsplan voor de spoorverlenging ongegrond verklaard.

Lees verder

[video] Spoordek Driebergen-Zeist succesvol ingeschoven

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus heeft ProRail succesvol een spoordek met een gewicht van 3300 ton, en een lengte van 140 meter ingeschovenbij Driebergen-Zeist. In een timelapse video laat ProRail zien hoe de acht uur durende klus in zijn werk ging.

Lees verder

NS-conducteurs testen smartwatch om treinen op tijd te laten vertrekken

Een groep van 12 conducteurs van de NS doet momenteel mee met een speciale smartwatch-proef. Dit helpt de conducteurs om op de seconde nauwkeurig te fluiten en dat draagt een steentje bij aan het nog beter op tijd kunnen rijden.

Lees verder

Stadler wint contract van Wales & Borders voor 71 treinen

De Stadler CITYLINK trams en de FLIRT zullen binnenkort een bekend gezicht worden op de transportnetwerken van het Britse Wales and Borders en Metro van Zuid-Wales. In totaal zullen 71 Stadler-treinen vanaf 2022 op beide netwerken rijden.

Lees verder